18 Haziran 2014 Çarşamba

Okul birinciliği elinden alındı

Okul birinciliği elinden alındı


18 Haziran 2014, Çarşamba  16:54
İzmit'te Gazi Anadolu Lisesi’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kuruluna verilen okul birincisi Işıtan Önder'e kuruldan kınama cezası verilince okul birinciliği elinden alındı.
Arada kalan Okul Müdürü Ahmet Kemal Saral'ı da istifaya götüren olay bugün okul önünde toplanan Kocaeli Gençlik Muhalefeti üyesi olduğu belirtilen topluluk tarafından protesto edildi. İzmit kent merkezinde bulunan ve ilin en iyi okullarından biri olarak kabul edilen Gazi Anadolu Lisesi’nin 19. dönem birincisi Işıtan Önder, 12 Haziran Perşembe günü okulda düzenlenen mezuniyet töreninde okul birincisi olarak yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerinde ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’ı da andı. Bu olayın ardından öğrenci okul disiplin kuruluna sevkedilirken, dün toplantının devam ettiği sırada baskı altında bırakıldığı sanılan okul müdürü Ahmet kemal saral istifasını verdi. Kınama cezası alması halinde, yönetmelik gereği sadece kınama cezası alsa bile okul birinciliği elinden alınacak olan Işıtan Önder'e kuruldan kınama cezası çıktı ve bugün ailesine tebliğ edildi. Bu gelişmeler üzerine Kocaeli Gençlik Muhalefeti üyesi olduğu belirtilen bir grup öğlen Gazi Anadolu Lisesi önünde toplandı. Gruba Kocaeli Halkevleri üyeleri ve Eğitim Sen Kocaeli Şubesi üyelerinin de destek verdi. Grup sözcüsü Evrim Öztürk yaptığı konuşmada, Işıtan Önder’in 12 Haziran Günü gerçekleşen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmanın ardından okulun fizik öğretmeni tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını ileri sürdü. Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerin katillerinin hala yakalanmadığını söyleyen Öztürk “Suçlular hala yakalanamadı. Bizler onları andığımızda, unutmayacağımızı dillendirdiğimizde hakkımızda soruşturmalar açılıyor, cezalarla tehdit ediliyoruz dedi. Öztürk şöyle devam etti: “Işıtan konuşmasında '15 yaşındaki bir çocuğun ne suçu olabilir ki, sorarım size' demişti. Biz de bugün soruyoruz. Her gün onlarca çocuk öldürülürken, çocuk yaşta çalışmak ya da evlendirilmek zorunda kaldığında devlet hiç rahatsızlık duymazken bir isimlerini andığımızda neden bu kadar korkuyorlar? Biliniz ki bizden aldığınız gencecik fidanların hesabını soracağız. Ali İsmail, Berkin, katlettiğiniz her arkadaşımız korkunuz olmaya devam edecek. Işıtan ve niceleri sizlerin karşısına dikilmeye devam edecek. AKP faşizmine karşı direneceğiz.
"YASAL HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"
Bugün tebligatla birlikte okula gelen Işıtan Önder’in babası Mustafa Önder, oğlunun kazanılmış hakkının elinden alınmasının doğru olmadığını her türlü yasal haklarını kullanacaklarını söyledi. Baba Mustafa Önder oğlunun çevresine ve ailesine saygılı bir çocuk olduğunu, mezuniyet törenindeki konuşmasında çirkin bir söz bulunmadığını belirterek, "Yaptığı konuşma nedeniyle okul birinciliğinin elinden alınması onun psikolojisini olumsuz bir şekilde etkilemedi. Çünkü zaten okul içerisinde gösterdiği gayret ve başarıyla mezuniyet töreninde onun birinciliği tescillendi, plaketini aldı. 4 yıl içerisinde uygunsuz bir davranışta bulunsaydı mezuniyetinde ona zaten birincilik verilmezdi. Oğlumuzun başarısı ortadadır. Kendisi de zaten kağıt üzerinde kalacak olan birinciliğin alınma cezasının onun başarısının önüne geçmeyeceğini düşünüyorö dedi.
MİLLETVEKİLİ AKAR MECLİS'E TAŞIYACAK
Bu arada CHP Kocaeli Milletvekillerinden haydar Akar'ın bu olayı bir süru önergesi ile Türkiye Büyük millet Meclisi'ne taşıyacağı öğrenildi. Akar'ın konuyla ilgili olarak milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ile de görüşmeler yaptığı belirlendi. (DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdaki kısımdan yorum yapabilir anlamadığınız yeri sorabilirsiniz.
Özelden ulaşmak isteyen ekuru36@gmail.com adresinden bana ulaşabilir.