18 Haziran 2014 Çarşamba

10 bin eylem, 8 milyon dolar bağış,15 bin savaşçı eşittir işid

10 bin eylem, 8 milyon dolar bağış, 15 bin savaşçı; eşittir IŞİD


18 Haziran 2014, Çarşamba  16:36
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak’ın Musul kentini ele geçirdikten sonra başkent Bağdat’a yönelen örgütün, 15 bin militana sahip olduğu belirtiliyor. IŞİD 2013 faaliyet raporuna göre örgütün yıl boyunca gerçekleştirdiği eylem sayısı ise 10 bini buluyor.  
İngiliz Financial Times (FT) gazetesinin yayınladığı rapora göre, örgütün yıllık bilançosu 15 bin savaşçı ile 10 bin eylem.  Örgüt şirket gibi her yıl faaliyet raporu yayınlıyor. 2012’den itibaren yayınlanan bu faaliyet raporlarında örgütün gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili ayrıntılara da yer veriyor. Ayrıntılar arasında, bombalı saldırılar, suikast,  intihar eylemi, kontrol noktası  ve İslam dinine geçen ‘kafirler’in sayısı gibi nitelemeler bulunuyor.
2013 yılında düzenlenen rapora göre 10 bin eylemin yarısını, bin suikast ve 4 bin ayrı noktaya ev yapımı patlayıcı düzenek yerleştirilmesi oluşturuyor.  Hapse giren militanların kaçmalarındaki etkilerinin de yer verildiği raporda militan sayısın tahmini 15 bin olduğu bilgisi verilirken bağışçılardan da örgüte 8 milyon dolar para toplandığı paylaşılıyor. Ayrıca verilen yüksek bağışa göre bağışçılar arasında performans hedeflemesi yapılıyor.
FT yayınlanan habere göre ABD merkezli Study of War (Savaş Araştırmaları) örgütün bu faailyet raporunu onaylıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdaki kısımdan yorum yapabilir anlamadığınız yeri sorabilirsiniz.
Özelden ulaşmak isteyen ekuru36@gmail.com adresinden bana ulaşabilir.